Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που βρίσκεται στην Αθήνα από την Τετάρτη, για συνομιλίες ενόψει της υποβολής του νέου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την ελληνική κυβέρνηση, είχαν σήμερα η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη και ο Υφυπουργός, Σταύρος Αρναουτάκης.
Η ελληνική πλευρά παρουσίασε αναλυτικά τα μέτρα για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και τη σταδιακή μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο ΠΣΑ και αποτελούν προεκλογικές δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν εντός της προσεχούς τριετίας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το νέο αναθεωρημένο ΠΣΑ είναι ένα συνεκτικό σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης, αναθέρμανσης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης της Εθνικής Οικονομίας, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα διαρθρωτικά μέτρα και τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν ώστε εντός μιας τριετίας να έχει βγει η χώρα μας από την κρίση και να έχουν γίνει ορατά τα αποτελέσματα σε κάθε πολίτη και στους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η συνεργασία μας με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι γόνιμη και θα συνεχισθεί σε όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης προσπάθειας, για την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και την επάνοδο σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίοι για την ανάσχεση της δυναμικής του δημοσίου χρέους και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».