Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010
Θέμα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Πασχάλης Συρίγος, καθώς επίσης και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και Δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιώργος Βασιλόπουλος.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν αναπτυξιακά έργα που μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Υφυπουργός ζήτησε για όποια έργα υπάρχουν έτοιμες μελέτες να κατατεθούν άμεσα, ώστε να προωθηθεί αναλόγως και η χρηματοδότησή τους είτε από Ευρωπαϊκούς είτε από Εθνικούς πόρους. Επίσης, ζήτησε να πληροφορηθεί αν μέσω του Leader και του ΟΠΑΑΧ υπάρχουν είτε έργα σε εξέλιξη είτε προς ένταξη και υλοποίηση.
Παράλληλα, η Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ. πρότεινε δράσεις και πολιτικές προς την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και σχετίζονται με τους τομείς της υγείας, του τουρισμού, την ενέργεια, το περιβάλλον και τις μεταφορές.
Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε για ενεργή στήριξη της νησιών μας, η οποία άλλωστε συνδέεται άμεσα με τη βασική πολιτική επιλογή του Υπουργείου αλλά και του Πρωθυπουργού, για ουσιαστική περιφερειακή ανάπτυξη.
Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στη Μήλο με την καθολική συμμετοχή Δημάρχων, Κοινοταρχών και άλλων αιρετών από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.