Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΦ.ΟΙ.Α.Ν., κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΒΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία:              Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010
Θέμα:                          ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΦ.ΟΙ.Α.Ν., κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΒΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Αρκαλοχωρίου, κ. Χαράλαμπου Γιαννόπουλου, του δημάρχου Γουβών, κ. Γιώργου Νικολακάκη καθώς και των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου, κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανόλη Στρατάκη, την έγκριση χρηματοδότησης των έργων «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αρκαλοχωρίου» και «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων εντός των ορίων του Παλαιού Δήμου Γουβών».
Ο προϋπολογισμός για το πρώτο έργο θα είναι 11.258.828,00 € με δικαιούχο το Δήμο Αρκαλοχωρίου Νομού Ηρακλείου, ενώ για το δεύτερο θα είναι 12.388.000,00 € με δικαιούχο την Περιφέρεια Κρήτης.
Ξεκινούν, έτσι, άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων που αποτελούν χρόνια αιτήματα των παραπάνω περιοχών και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2007 – 2013, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.