Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΦ.ΟΙ.Α.Ν., κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010
Θέμα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΦ.ΟΙ.Α.Ν., κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε σήμερα, παρουσία των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου, κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, Φραγκίσκου Παρασύρη, Μανόλη Στρατάκη και Μαρίας Σκραφνάκη, καθώς και του δημάρχου Αρκαλοχωρίου, κ. Χαράλαμπου Γιαννόπουλου, την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Φράγματος Δ.Δ. Πανοράματος Ν. Ηρακλείου».
Ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι 11.540.000,00 € και εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ).
Το αρδευτικό δίκτυο, που θα κατασκευαστεί, θα αξιοποιήσει τα νερά του ταμιευτήρα του φράγματος Αμουργελλών, το οποίο κατασκευάστηκε στα πλαίσια του Β’ ΚΠΣ. Η περιοχή, που θα αρδευτεί, αφορά τις εκτάσεις του Δ.Δ. Πανοράματος του Δήμου Αρκαλοχωρίου και ειδικότερα τους οικισμούς Πανοράματος, Αμουργελλών και Στίρονα. Η άρδευση της περιοχής θα πραγματοποιηθεί με ποσότητες νερού, που θα διατεθούν από το Φράγμα Αμουργελλών, από το οποίο διατίθενται περίπου 1.560.000 m3 νερού ανά έτος και θα αρδευτεί το δίκτυο συνολικής καθαρής αρδευόμενης έκτασης 8.000 στρ. περίπου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης: δαπάνες ηρτημένης εσοδείας, δαπάνες εγκατάστασης για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ, καθώς επίσης και δαπάνες για την μετατόπιση υφισταμένων δικτύων Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ), τα οποία ενδεχομένως να διέρχονται από την περιοχή του έργου.
Ο Υφυπουργός, σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καθοριστική συμβολή της στην επίσπευση υλοποίησης του έργου, τόνισε ότι με τη σημερινή υπογραφή γίνεται πράξη ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών, κτηνοτρόφων και καλλιεργητών των παραπάνω περιοχών, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων