Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο ΥΦ.ΟΙ.Α.Ν,κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΖΑΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010
Θέμα: Ο ΥΦ.ΟΙ.Α.Ν,κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΖΑΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παραβρέθηκε, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», στην πρώτη συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζαρό Ηρακλείου.
Ο κ. Αρναουτάκης, αναφερόμενος στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, τόνισε την σημαντική συνεισφορά του στις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Κρήτης. Αναφέρθηκε στο όραμα για την άρση του αποκλεισμού της ορεινής και υπαίθριας Κρήτης, με την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την ενίσχυση στοχευμένων δράσεων με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, προκειμένου να επιτύχουμε βιώσιμη και ποιοτική ανάπτυξη. Επίσης, υπογράμμισε την εφαρμογή νέων διαδικασιών με βασικά χαρακτηριστικά τη διαφάνεια, τη διαρκή διαβούλευση και την θέσπιση ολοκληρωμένου και αξιόπιστου συστήματος διοίκησης και διαχείρισης του προγράμματος.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι «ένα από τα βασικά ζητούμενα, μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την υπέρβαση της κρίσης, είναι η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, και κυρίως περιφερειακής ανάπτυξης. Σήμερα, εδώ από το Ζαρό, με το Πρόγραμμα Κρήτη – Πράσινη Ανάπτυξη, αλλά και με άλλα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα σε ολόκληρη την χώρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο, αυτή η Κυβέρνηση αποδεικνύει εμπράκτως, ότι δεν περιορίζεται μονάχα σε ευχολόγια περί ανάπτυξης. Αντιθέτως, κάνει πράξη αυτό που απαιτείται, ώστε να μπουν επιτέλους τα ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη της Ελληνικής περιφέρειας.»