Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Με εκπροσώπους του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών συναντήθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Το Δίκτυο εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο Δήμαρχος Λειψών, κ. Μπενέτος Σπύρου, ο Δήμαρχος Κύθνου, κ. Αντώνιος Ζαμπέτας, η Δήμαρχος Χάλκης, κ. Ελένη Παναγή, ο Δήμαρχος Ιθάκης, κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Κέας, κ. Νίκος Δεμέναγας, ο Κοινοτάρχης Οίας, κ. Γεώργιος Χάλαρης, ο Κοινοτάρχης Αγκιστρίου, κ. Ιωάννης Αθανασίου, και ο Κοινοτάρχης Καλάμου, κ. Γρηγόρης Κόμιτας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υφυπουργός δήλωσε:

«Με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την προώθηση λύσεων σε ουσιαστικά προβλήματα που σχετίζονται με τον κάθε είδους αποκλεισμό και απομόνωση των νησιών.

Από τα καθήκοντά μου, θα είμαι συμπαραστάτης στην κοινή προσπάθεια για να διαμορφώσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση ιδιαίτερα σημαντικών και κρίσιμων ζητημάτων για τα νησιά μας. Ζητήματα όπως οι μεταφορές, η τεχνολογική υστέρηση, η εποχιακή ανεργία, οι κάθε είδους υποδομές, οι αφαλατώσεις, η παραγωγή ενέργειας από σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το περιβάλλον, η κοινωνική - οικονομική και εδαφική συνοχή τους και οι παροχές ιατρικής και κοινωνικής πρόνοιας.

Παράλληλα, τους διαβεβαίωσα ότι η ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και των νησιών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης. Μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ολόκληρης της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και της δημιουργικότητας του ανθρώπινου δυναμικού της.»

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Λευτέρης Κεχαγιόγλου τόνισε: «Επισκεφθήκαμε τον Υφυπουργό κ. Αρναουτάκη, ο οποίος ως ευρωβουλευτής μας βοήθησε μέχρι σήμερα ώστε να αναπτυχθεί στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο το θέμα της νησιωτικότητας. Ελπίζουμε, μετά το γόνιμο διάλογο που είχαμε μαζί του, στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων των μικρών νησιών της χώρας μας και στην προώθηση λύσεων των προβλημάτων μας.»