Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και οι δυο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για εργασιακά ζητήματα κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ συμφώνησαν να ανοίξουν έναν διαρκή διάλογο συνεργασίας και συνεννόησης ώστε να συμβάλλουν, ο καθένας από τη δική του θέση ευθύνης, στην αντιμετώπιση των αυξημένων προβλημάτων που παρουσιάζονται στον εργασιακό τομέα.
Όπως επισήμανε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο Σταύρος Αρναουτάκης, το “νοικοκύρεμα” στα δημοσιονομικά και η μείωση του ελλείμματος με την αποτελεσματική πάταξη της εισφοροδιαφυγής, καθώς και η ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκονται και τα νομοσχέδια που κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που αφορούν στην προστασία των δανειοληπτών, στην αναμόρφωση των διατάξεων του Τειρεσία, αλλά και στην τόνωση της ρευστότητας στην αγοράς.

Ειδική αναφορά έκανε ο Υφυπουργός στην χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, το οποίο θα πρέπει να αναμορφωθεί άμεσα ώστε να αποτελέσει το βασικό εργαλείο χρηματοδότησης του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης που προωθεί η Κυβέρνηση.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πολύ σύντομα να επαναλάβουν τη συνάντηση.